Möten och Evenemang

Möten, vedkapning, soppkok och yoga – att vara med i en byggemenskap kräver arbete, men det är minst lika viktigt att ha kul!

Möten

Årsmöte: Söndag den 15 maj kl 15:00
Husmöte: Söndag den 15 maj kl 16
Husmöte: Söndag den 12 juni kl 16
Arbetsdag:
Arbetsgruppsmöten arrangeras av grupperna

Andra aktiviteter

Nya aktiviteter tillkommer hela tiden spontant, som bastu, pingis, film- eller spelkväll. Planerade aktiviteter annonseras i Whatsapp och på kalendern, som yoga, dans, hundpromenad och löpning.
Tidigare evenemang – ett urval

Trädfällning och första spadtaget!

Lördag 24 Oktober kl:12.00

Plats: Tomten i Rosendal

Vi samlas för att fälla tallen och fira att vi har fått tomträtten och kan påbörja marförberedelserna. Det firar vi med bubbel, alkoholfritt och ett gemensamt spadtag!


Gemensam Svamptur Lördag 3e oktober

Lördagen den 3e oktober går vi på en svamptur i Hågadalen-Nåsten. De som kommer med bil möts på parkeringen vid Kung Björns hög kl:11.00 och de som kommer på cykel från stan möts vid ”Stall Surmulen” i Norby samma tid. Sedan går vi ca 10 min in och träffas där våra stigar möts ca 700m in i skogen. Alla tar med sig egen matsäck och vi tar en fikapaus när det passar oss. Vi tänker vara ute till 14.00. De som vill kan ju såklart sedan fortsätta jaga fler svampar! Håll tummarna för fint väder!


Årsmöte och middag ideella föreningen

Torsdag 11 juni kl 18

Plats: Kulturoasen i Håga by, Uppsala

Kallelse: Alla medlemmar ska ha fått kallelse för några veckor sedan. Om det skulle vara så att du missat det hela, kolla att Peter Boivie har din mailadress.

Årsmöte: Ta chansen att bli ny styrelsemedlem och få fart på kommande träffar!

Anmälan: Vill du vara med på plats? Anmäl deltagande till föreningens mejl byggemenskapgarden@gmail.com senast 5 juni, så vi vet för maten.


After Work – utefika

Onsdag 13 maj kl 18

Vi ses i Rosendal för ett kort utefika trots det kalla vädret. Efter samling vid Rosendalslokalen går vi en distanserad tur i området. Klädsel varm!


Bakdag i Stabby Prästgård

Söndag 8e mars kl:14.00 – 19.30

Vi ses i Stabby Prästgård för att lära oss baka bröd i kökets vedeldade ugn på gammalt recept från Karlholms bruk. Från kl 14 undervisning i bakningen och från kl 16 bakar vi själva. Vi får disponera prästgården med flera rum fram till ca 19.30 så perfekt för arbetsgrupper att hinna ha möten under tiden. Om behov och intresse finns av informationsmöte för nya medlemmar i föreningen så meddela i kommentar så ska vi ordna det. Vi hjälps åt att städa efteråt.


After Work Special

13 januari kl 17.30

Plats: Hotell Hörnan.

Nytt år, dags för AW den 13:e igen. Nu på måndag blir det en liten specialare. Det blir samsynkat med information för den som vill höra mer om var projektet står just nu men som inte kunde komma på söndagens mer ordentliga informationsmöte (se ovan). Det finns fortfarande någon eller några platser kvar i huset.


Informationsmöte

Tid: 12 januari kl 15
Plats: Föreningslokalen i hörnet Rosendalsvägen/Torgny Segerstedts allé

Välkommen alla som är intresserade av vår byggemenskap, kanske vill bli medlemmar i vår förening och bo i vårt hus! Vi berättar om projektet och svarar på era frågor.

Dela gärna detta evenemang om du känner andra som är intresserade och svara på facebook eller mejl om du tänker komma så vi kan fixa fika så det räcker!

Vet du redan nu att du vill gå med i föreningen? Gå till Om oss så hittar du enkel information om hur det går till!


Glöggmys, fridykning och Gårdeninformation

Lördag 23 november 2019 kl 16–17:30
Lokalen i Rosendal – hörnet Rosendalsvägen/Torgny Segerstedts Allé

Introduktion av vår ordförande Martin om idéerna bakom vårt projekt samt en klar beskrivning om var vi befinner oss i processen. Det bjuds på glögg och pepparkakor medan vi får lyssna på ett föredrag om Fridykning av Peter med anledning av en ny bok i ämnet.


Föreläsning ”Hur bygger vi hållbart?”

13 november
En spännande föreläsning på biblan kl 18 ”Hur bygger vi hållbart?” och sen tar vi AW efteråt. Vår plan är att vi går till Hava alldeles nära när föreläsningen är slut, ca 19.


Studiebesök hos Lagnö Bo 

Lördag 7 september klockan 11
Plats: Trosa

Lagnö Bo kooperativa hyresrättsförening tar emot oss och visar sitt hus i Trosa. Vi får höra om och se deras bogemenskap, och så äter vi fika i deras vinterträdgård.

Läs mer om Lagnö Bo på deras hemsida: https://lagnobo.wordpress.com


Inspiration och Information

17 maj kl 18.00

Kerstin Kärnekull – Bogemenskapers grand old lady – håller inspirerande föreläsning om att bygga och bo tillsammans. Därefter informationsmöte för nya intressenter. Vi bjuder på lättare förtäring. Anmäl dig här på facebook eller per mail byggemenskapgarden@gmail.com senast söndag.

Plats: Lokalen i Rosendal. Rosendalsvägen hörnet Torgny Segerstedts Alle.%d bloggare gillar detta: