Möten och Evenemang

Inspirationsmöten, studiebesök, afterwork och mycket annat – att vara med i en byggemenskap kräver arbete, men det är minst lika viktigt att ha kul!

After Work

Tar lite sommarpaus i juni och troligtvis även juli. Vi återkommer om eventuella sommaraktiviteter. Initiativ välkomnas! Mejla eller skriv i Facebook-gruppen.

Årsmöte och middag ideella föreningen

Torsdag 11 juni kl 18

Plats: Kulturoasen i Håga by, Uppsala

Kallelse: Alla medlemmar ska ha fått kallelse för några veckor sedan. Om det skulle vara så att du missat det hela, kolla att Peter Boivie har din mailadress.

Årsmöte: Ta chansen att bli ny styrelsemedlem och få fart på kommande träffar!

Anmälan: Vill du vara med på plats? Anmäl deltagande till föreningens mejl byggemenskapgarden@gmail.com senast 5 juni, så vi vet för maten.

Medlemsmöte ekonomiska föreningen

Söndag 14 juni kl 16-18

Plats: information kommer

After Work – alltid den 13:e

AW återkommer den 13:e varje månad och vi ses på ett nytt ställe varje gång. Kom gärna med förslag på ställen där vi kan träffas under våren!

Tidigare evenemang

After Work – alltid den 13:e

Nästa tillfälle: Onsdag 13 maj kl 18
Plats: Vi ses i Rosendal kl. 18 på onsdag för en kort utefika trots det kalla vädret. Efter samling vid Rosendalslokalen går vi en distanserad tur i området. Klädsel varm! Ring Stina 0739-72 03 32 om du inte hittar oss!

Välkomna!

AW återkommer den 13:e varje månad och vi ses på ett nytt ställe varje gång. Kom gärna med förslag på ställen där vi kan träffas under våren!

After Work Special

Tid: 13 januari kl 17.30
Plats: Hotell Hörnan.

Nytt år, dags för AW den 13:e igen. Nu på måndag blir det en liten specialare. Det blir samsynkat med information för den som vill höra mer om var projektet står just nu men som inte kunde komma på söndagens mer ordentliga informationsmöte (se ovan). Det finns fortfarande någon eller några platser kvar i huset.

Informationsmöte

Tid: 12 januari kl 15
Plats: Föreningslokalen i hörnet Rosendalsvägen/Torgny Segerstedts allé

Välkommen alla som är intresserade av vår byggemenskap, kanske vill bli medlemmar i vår förening och bo i vårt hus! Vi berättar om projektet och svarar på era frågor.

Dela gärna detta evenemang om du känner andra som är intresserade och svara på facebook eller mejl om du tänker komma så vi kan fixa fika så det räcker!

Vet du redan nu att du vill gå med i föreningen? Gå till Om oss så hittar du enkel information om hur det går till!

Glöggmys, fridykning och Gårdeninformation

Lördag 23 november 2019 kl 16–17:30
Lokalen i Rosendal – hörnet Rosendalsvägen/Torgny Segerstedts Allé

Introduktion av vår ordförande Martin om idéerna bakom vårt projekt samt en klar beskrivning om var vi befinner oss i processen. Det bjuds på glögg och pepparkakor medan vi får lyssna på ett föredrag om Fridykning av Peter med anledning av en ny bok i ämnet.

After Work Special

13 november
En spännande föreläsning på biblan kl 18 ”Hur bygger vi hållbart?” och sen tar vi AW efteråt. Vår plan är att vi går till Hava alldeles nära när föreläsningen är slut, ca 19.

Studiebesök hos Lagnö Bo 

Lördag 7 september klockan 11
Plats: Trosa

Lagnö Bo kooperativa hyresrättsförening tar emot oss och visar sitt hus i Trosa. Vi får höra om och se deras bogemenskap, och så äter vi fika i deras vinterträdgård.

Läs mer om Lagnö Bo på deras hemsida: https://lagnobo.wordpress.com

Inspiration och Information

17 maj kl 18.00

Kerstin Kärnekull – Bogemenskapers grand old lady – håller inspirerande föreläsning om att bygga och bo tillsammans. Därefter informationsmöte för nya intressenter. Vi bjuder på lättare förtäring. Anmäl dig här på facebook eller per mail byggemenskapgarden@gmail.com senast söndag.

Plats: Lokalen i Rosendal. Rosendalsvägen hörnet Torgny Segerstedts Alle.

Årsmöte ideella föreningen

Söndag 17 mars kl 16-18

Plats: Kulturoasen i Håga by

Årsmöte: Ta chansen att bli ny styrelsemedlem och få fart på kommande träffar! Nya revisorer och valberedning behövs också. Då den ideella föreningen hittills inte varit så aktiv, vill vi också ägna tid åt att diskutera idéer och förslag vad vi ska ha för aktiviteter framöver. En mer aktiv styrelse är såklart en del i detta och nya krafter behövs!

Fika och Matkollektivet Ultimat: Efter årsmötet bjuds på fika och inspiration! Matkollektivet Ultimats berättelse kanske inspirerar oss till nya tankar om vad man kan ha för verksamhet i en bo-gemenskap. Som fika serveras matig vegansk macka med tempeh, samt kaffe/te och kaka.

Håga by: För den som vill är det väl värt att komma tidigare! Från kl 14 hålls det konsert med Blues Friends och det finns också servering med lunchbuffé och kafé. Tantens Gröna Skafferi & Garderob har öppet 11-16. Det finns också härliga omgivningar att promenera i.

Anmälan: Vill du vara med? Anmäl dig snarast (och ange eventuella kostalllergier) till Karin eller Torun. Vi ser fram emot en trevlig eftermiddag!

Karin Salomonson Wohlin 070-570 65 81, karinsalomonson@yahoo.com
Torun Liljeholm Baroudi 018-50 98 77, tliljeholmbaroudi@hotmail.com


%d bloggare gillar detta: