Möten och Evenemang

Inspirationsmöten, studiebesök, afterwork och mycket annat – att vara med i en byggemenskap kräver arbete, men det är minst lika viktigt att ha kul!


Kommande evenemang

Medlemsmöte

När: Söndag den 29/11 kl 17:00
Var: Kulturoasen i Hågaby eller via länk

Välkomna!

After Work – den 9:e varje månad

Vi träffas för AW den 9:e varje månad. Plats varierar från gång till gång och annonseras via event i Facebook-gruppen. Om du inte har facebook är du välkommen att kontakta oss via mejl för att få mer information inför varje AW.

Liknande initiativ välkomnas! Mejla eller skriv i Facebook-gruppen.

Välkomna!
Tidigare evenemang

Trädfällning och första spadtaget!

Lördag 24 Oktober kl:12.00

Plats: Tomten i Rosendal

Vi samlas för att fälla tallen och fira att vi har fått tomträtten och kan påbörja marförberedelserna. Det firar vi med bubbel, alkoholfritt och ett gemensamt spadtag!

Medlemsmöte ekonomiska föreningen

Söndag 27 september kl:15.00

Plats: Kulturoasen i Hågadalen

Möte för alla medlemmar i ekonomiska föreningen.


Gemensam Svamptur Lördag 3e oktober

Lördagen den 3e oktober går vi på en svamptur i Hågadalen-Nåsten. De som kommer med bil möts på parkeringen vid Kung Björns hög kl:11.00 och de som kommer på cykel från stan möts vid ”Stall Surmulen” i Norby samma tid. Sedan går vi ca 10 min in och träffas där våra stigar möts ca 700m in i skogen. Alla tar med sig egen matsäck och vi tar en fikapaus när det passar oss. Vi tänker vara ute till 14.00. De som vill kan ju såklart sedan fortsätta jaga fler svampar! Håll tummarna för fint väder!


AW den 9e oktober

Vi träffas kl:18.00 på Elma All Day Dining, Gerd Enequists gata 8 i Rosendal. Kolla in evenemanget på facebook för att hålla koll på eventuella förändringar. Ta gärna kontakt med någon av oss i föreningen om du inte har facebook, så vi kan meddela dig om något ändras.

Vi ses den 9e!


Medlemsmöte ekonomiska föreningen

Söndag 25 Oktober kl:17.00

Plats: Information kommer

Möte för alla medlemmar i ekonomiska föreningen.


Årsmöte och middag ideella föreningen

Torsdag 11 juni kl 18

Plats: Kulturoasen i Håga by, Uppsala

Kallelse: Alla medlemmar ska ha fått kallelse för några veckor sedan. Om det skulle vara så att du missat det hela, kolla att Peter Boivie har din mailadress.

Årsmöte: Ta chansen att bli ny styrelsemedlem och få fart på kommande träffar!

Anmälan: Vill du vara med på plats? Anmäl deltagande till föreningens mejl byggemenskapgarden@gmail.com senast 5 juni, så vi vet för maten.


Medlemsmöte ekonomiska föreningen

Söndag 30 juni kl 16-18

Plats: Kulturoasen, Hågaby

Möte för alla medlemmar i ekonomiska föreningen.


After Work – utefika

Onsdag 13 maj kl 18

Vi ses i Rosendal för ett kort utefika trots det kalla vädret. Efter samling vid Rosendalslokalen går vi en distanserad tur i området. Klädsel varm!


Bakdag i Stabby Prästgård

Söndag 8e mars kl:14.00 – 19.30

Vi ses i Stabby Prästgård för att lära oss baka bröd i kökets vedeldade ugn på gammalt recept från Karlholms bruk. Från kl 14 undervisning i bakningen och från kl 16 bakar vi själva. Vi får disponera prästgården med flera rum fram till ca 19.30 så perfekt för arbetsgrupper att hinna ha möten under tiden. Om behov och intresse finns av informationsmöte för nya medlemmar i föreningen så meddela i kommentar så ska vi ordna det. Vi hjälps åt att städa efteråt.


After Work Special

13 januari kl 17.30

Plats: Hotell Hörnan.

Nytt år, dags för AW den 13:e igen. Nu på måndag blir det en liten specialare. Det blir samsynkat med information för den som vill höra mer om var projektet står just nu men som inte kunde komma på söndagens mer ordentliga informationsmöte (se ovan). Det finns fortfarande någon eller några platser kvar i huset.


Informationsmöte

Tid: 12 januari kl 15
Plats: Föreningslokalen i hörnet Rosendalsvägen/Torgny Segerstedts allé

Välkommen alla som är intresserade av vår byggemenskap, kanske vill bli medlemmar i vår förening och bo i vårt hus! Vi berättar om projektet och svarar på era frågor.

Dela gärna detta evenemang om du känner andra som är intresserade och svara på facebook eller mejl om du tänker komma så vi kan fixa fika så det räcker!

Vet du redan nu att du vill gå med i föreningen? Gå till Om oss så hittar du enkel information om hur det går till!


Glöggmys, fridykning och Gårdeninformation

Lördag 23 november 2019 kl 16–17:30
Lokalen i Rosendal – hörnet Rosendalsvägen/Torgny Segerstedts Allé

Introduktion av vår ordförande Martin om idéerna bakom vårt projekt samt en klar beskrivning om var vi befinner oss i processen. Det bjuds på glögg och pepparkakor medan vi får lyssna på ett föredrag om Fridykning av Peter med anledning av en ny bok i ämnet.


Föreläsning ”Hur bygger vi hållbart?”

13 november
En spännande föreläsning på biblan kl 18 ”Hur bygger vi hållbart?” och sen tar vi AW efteråt. Vår plan är att vi går till Hava alldeles nära när föreläsningen är slut, ca 19.


Studiebesök hos Lagnö Bo 

Lördag 7 september klockan 11
Plats: Trosa

Lagnö Bo kooperativa hyresrättsförening tar emot oss och visar sitt hus i Trosa. Vi får höra om och se deras bogemenskap, och så äter vi fika i deras vinterträdgård.

Läs mer om Lagnö Bo på deras hemsida: https://lagnobo.wordpress.com


Inspiration och Information

17 maj kl 18.00

Kerstin Kärnekull – Bogemenskapers grand old lady – håller inspirerande föreläsning om att bygga och bo tillsammans. Därefter informationsmöte för nya intressenter. Vi bjuder på lättare förtäring. Anmäl dig här på facebook eller per mail byggemenskapgarden@gmail.com senast söndag.

Plats: Lokalen i Rosendal. Rosendalsvägen hörnet Torgny Segerstedts Alle.


Årsmöte ideella föreningen

Söndag 17 mars kl 16-18

Plats: Kulturoasen i Håga by

Årsmöte: Ta chansen att bli ny styrelsemedlem och få fart på kommande träffar! Nya revisorer och valberedning behövs också. Då den ideella föreningen hittills inte varit så aktiv, vill vi också ägna tid åt att diskutera idéer och förslag vad vi ska ha för aktiviteter framöver. En mer aktiv styrelse är såklart en del i detta och nya krafter behövs!

Fika och Matkollektivet Ultimat: Efter årsmötet bjuds på fika och inspiration! Matkollektivet Ultimats berättelse kanske inspirerar oss till nya tankar om vad man kan ha för verksamhet i en bo-gemenskap. Som fika serveras matig vegansk macka med tempeh, samt kaffe/te och kaka.

Håga by: För den som vill är det väl värt att komma tidigare! Från kl 14 hålls det konsert med Blues Friends och det finns också servering med lunchbuffé och kafé. Tantens Gröna Skafferi & Garderob har öppet 11-16. Det finns också härliga omgivningar att promenera i.

Anmälan: Vill du vara med? Anmäl dig snarast (och ange eventuella kostalllergier) till Karin eller Torun. Vi ser fram emot en trevlig eftermiddag!

Karin Salomonson Wohlin 070-570 65 81, karinsalomonson@yahoo.com
Torun Liljeholm Baroudi 018-50 98 77, tliljeholmbaroudi@hotmail.com


%d bloggare gillar detta: