Gårdens ansikten

Välkommen till vårt porträttgalleri! Här kan du träffa folk som bor i huset. Vi intervjuar våra grannar och lägger upp en presentation i taget.

Tildelo Stålhandske, 21

Hur hamnade du på Gården?

Jag blev nyfiken på huset dit min mamma skulle flytta. Gården kändes som ett roligt alternativ – det handlar inte bara om en lägenhet, det är en helt ny grej. Men jag var lite orolig för att flytta till samma hus som mamma samtidigt som jag flyttade hemifrån…

Men jag såg fram emot den fria känslan. I vår förra lägenhet kunde man möjligtvis stöta på en granne på väg till affären eller i tvättstugan. På Gården kan man lära känna varandra. Det blir inte bara jag inträngd i min lägenhet.

Det var spännande också att få vara med och planera sitt boende. Jag bestämde mig för en lägenhet på 23 kvm. En liten yta, men jag tänkte att de gemensamma utrymmena skulle göra att boendet kändes större.

Och hur blev det då?

Att bo i samma hus som mamma blev mycket lättare än jag trott.3 Det hade varit annorlunda om jag flyttat till en egen lägenhet i vår tidigare trappuppgång. Det skulle känts trängre. Det hade bara varit hon och jag, för de andra grannarna existerade liksom inte. På Gården är grannarna en del på nåt sätt, man vet vilka dom är.

De gemensamma lokalerna är ett stort plus. Sedan min pojkvän flyttat in kan det ibland bli lite trångt i lägenheten, så soffgruppen i det gemensamma vardagsrummet är jätteviktig! När det gäller aktiviteter känns det inte som någon press, även om alla måste hjälpa till. Man gör så gott man kan och det finns inget tvång att vara social. Ibland behöver jag vara för mig själv, men jag känner mig alltid välkommen när jag hakar på igen. Man möts alltid av leenden!

%d bloggare gillar detta: